080429 - It can not wait

Underbar dag, sista dagen innan 4 veckors praktik! Helt underbart med andra ord. Ett litet minus för den långa dagen men det klarar jag av. Sista lektionen är ju trots allt massage :)

Jag blir så himla glad av det här vädret! Det känns som att nu vaknar man till liv igen & allt blir så mycket bättre. Nästan allt i alla fall, matten & det där finns ju kvar. Jag måste ägna tid åt studier. (hur jag nu ska lyckas med det...)

Nu ska jag ha lektion, metodträning! Det innebär bara massa roliga saker som venprov, blodtryck, blodsockersprov & sånt man kan ha nytta av ute på vårdcentralen. Fast det är ju lite annorlunda att sticka en riktig människa i armen än mot en docka. Det är dock mycket roligare att ta venprov på någon patient :) . Jag är verkligen en nörd, op-nörd, usk-nörd (46 dagar!!) & förhoppningsvis ssk-nörd.

Gå ut & njut av solen nu för sjutton!

image67

080428 - Ångest

Jag känner sån himla press inför mitt Nationella Matte B prov. Det känns verkligen som att det kommer att gå ut skogen, jag har ingen mattehjärna! Sen kan jag inte sitta hemma själv heller & räkna, när jag inte förstår, då har jag ju ingen att fråga. Jag måste försöka klämma in någon tid hos Britta & även plugga mycket här hemma med pappa. Tur för mig att jag har två matte-genier i familjen!

Skolan idag var så himla onödig! Jag började med Nationellt prov i Engelska B, det var kanske inte så onödigt men resten av dagen var det. Vi berättade vad vi valt för sjukdom att fördjupa oss i & lyssnade på vad de andra i "klassen" valt. Sen slutade vi! Kändes så ovärt.
På väg ner till stan mötte jag upp min kära vän Sandra (som för övrigt tog sitt körkort idag!!) & så tog vi sällskap ner till stan & kikade lite. Det är så himla kul att hon har klarat det, sen så peppar det mig med, toppen! Jag var så himla trött idag så jag somnade när jag kom hem, mycket bra, för nu lär jag inte somna ikväll.

image66

080427 - Yesterdays feelings

Igår så fyllde min kära mor år & det firades såklart. På dagen åkte jag & Sebbe ner till stan för att kika på ev. present till min mor & jag hittade :) . Jag hade dock maximal otur vid parkeringsautomaten! Vad det nu gäller tycker jag inte att vi behöver ta upp här. Äckligt var det i alla fall.

Efter några timmar på a6 & stan åkte vi hem till mig, dags för kalas. Min bror är hemma med förresten, happy happy. Släkten kom, lilla F var lika adorable som alltid & jag blev alldeles för mätt. Kortfattat var det precis som det alltid är på kalas.

Idag ska jag försöka att plugga lite, jag har dock ingen aning om hur det ska gå till. Min bror är nämligen nere i stan med mina föräldrar, så någon matte kan jag glömma. Sen har jag ju andra arbeten som måste göras med men jag har ingen lust & motivation! Jag måste kunna köra på nu det sista, bara 47 dagar kvar.

Jag har verkligen ingenting roligt att skriva här, därför har jag inte heller skrivit på länge. Blogg är värdelöst :)

080422 - Sunshine

Idag blev det ingen skola för mig, vaknade vid ca 05 & kände hur huvudet bultade & det där äckliga illmåendet som hör till. Jag fick snällt gå upp, ta värktablett & sen försöka somna om. Nu känns det lite bättre, lite huvudvärk är dock kvar.

Eftersom att jag är hemma idag & det är så fint väder så kunde jag naturligtvis inte låta bli att sätta mig där ute en stund & hör & häpna gott folk, jag satt i bikini! Mina grannar måste tro att jag blivit totalt galen som sitter så lättklädd men det var så himla härligt :) . Man måste ju passa på, eller hur?

Ikväll börjar Ugly Betty igen, jag vet inte om jag ska kolla på det. Det finns ju bättre saker att göra, jag är sugen på en joggingtur följt av en lång dusch. Eller se filmen som Sebbe hyrde i helgen. Jaja, vi får se vad det blir.

Jag vill åka in till stan egentligen! Problemet är bara att alla slutar vid 17 & jag har ingen vidare lust att gå själv. Det är om jag kan få med mamma en sväng till Ikea & sen en snabbis in på a6. Eller så väntar jag tills på fredag, då ska jag & älsklingen nämligen gå på stan efter att han slutat jobbet :)  . Jag ska även fixa håret på fredag, mitt hår ser ut som ett skatbo nu!

I helgen kommer min bror hem också, jag funderar starkt på att följa med honom tillbaka till Gbg sen, haha. Jag vill verkligen flytta dit! I alla fall, jag ska be honom snällt om han kan hjälpa mig med lite matte, paniken kommer bara närmare & närmare inpå. Det är bara 1 månad kvar tills det nationella provet!

Njut av solen :)

080420 - Come on

Söndag & slutet av helgen. Ärligt talat känns det hemskt, såhär illa brukar det inte vara. Jag vill vara ledig ett par dagar nu, njuta av det fina vädret & de jag bryr mig om!

Helgen har i alla fall varit bra, den började ju med att Hv vann Sm-guldet! :) . Kvällen spenderades inne på Centrum, precis som alla andra... Helt proppfullt!
I lördags kom till F hit, jag & mamma var barnvakter. Puss-ungen, hon pussade på mig i säkert 30 sek & kramades massor. Man kan inte göra annat än att tycka om henne :)

Idag hann jag sitta ute 30 minuter i det härliga vädret. Fy sjutton vad skönt det var, 20 grader! Lite färg fick jag på överkroppen, jag satt nämligen i bikiniöverdel & mysisar :) . Hur skönt som helst, jag njöt verkligen. Sebbe kom ut hit & så åkte vi till Kroatorpet. Senare på dagen åkte vi in till Rådhusparken (åter igen, precis som alla andra. Sjukt mycket folk!) för att se Hv & så. Trevligt, dock lite kallt.

Nu sitter jag här, Sebbe åkte för en stund sen. Jag hade ju velat att han skulle stanna men imorgon är det jobb & skola, det måste skötas. Vi ska ev. ses imorgon & se på filmen vi hyrde i lördags dock, det har vi inte hunnit med än, haha :)

Jag kommer vara helt död imorgon, det känns att jag inte sovit så mycket i helgen


359530-20

080418 - A brand new

För tillfället sitter jag i skolan & bara väntar tills nästa lektion ska börja, 10.30. Det är så himla tråkigt att sitta här & vänta & sen så är det svinkallt med, brr. Ingen bra skola, det är alltid kallt här! Nästan så att man vill gå & hämta ut jackan från skåpet men bara nästan.

Igår var det studiebesök i Lidköping. Det finns väl inte så mycket att säga om den staden, så himla liten! När vi gått på stan & sen skulle tillbaka till bilen trodde vi att det skulle ta lång tid, eftersom att vi gått omkring ganska mycket. Det visade sig att det bara tog 5 min så var vi tillbaka! Så himla liten stad & verkligen inga roliga affärer. Jag hade ju hoppats på att hitta någon mysig affär som inte finns här hemma & där skulle min studentklänning hänga :) . Dare to dream...

När vi kom hem (efter en sjuk bilresa!) passade jag lilla F. Hon är så himla go, först klappade hon mig på kinderna, höll kvar & sen pussade mig på munnen. Efter det blev det en kram & sen när jag tittade på henne var hon jätteglad! Haha, så himla cute. Hon blir jämt jätteglad när hon får pussa på en eller kramas :) . Hon lekte lite med mina My little pony med, bra där F!

Idag var det prov i Engelska B & hur det gick vill jag inte ens veta. Det känns som att jag kan glömma mitt betyg i alla fall. Jag övade bara igenom alla glosor 1 gång igår, sen gjorde jag inget mer. Jag måste planera bättre & plugga mer.

Ikväll är det hockey i alla fall, jag & mamma är själva i huset. Mys!

Idag ska älsklingen hämta ut bilen med, han är så himla glad! Jag har ju inte sett den än men den är nog superfin :)

080415 - Im dreaming of you

Idag är det studiedag, för mig har dagen gått åt precis som namnet, studier! Jag hade sett fram emot en skön sovmorgon men insåg att jag hade mycket att göra så jag fick offra den. Idag har jag suttit på pappas kontor & gjort lite allt möjligt. Känns lite bättre nu, ska dock räkna lite mer matte innan dagen är slut.

Det skulle egentligen vara sista dagen att söka till högskolan idag men de ändrade tills på fredag, tack & lov. Jag fick lite små panik när jag inte kunde logga in varken igår eller idag.Men nu har allt ordnat sig :)

Något som fick mig så sjukt happy igår var studentmössorna! Jag måste även tillägga att vi kommer vara så så snygga!! Lite får man faktiskt ljuga, haha. Jag kommer att se ut som en kråka :)
Synd bara att vissa är så sjukt omogna.

På torsdag blir det en lång dag, studieresa till Lidköping & besök på ett hospice. När vi sedan kommer hem vid 17.30 ska jag passa lilla F. Min moster hade frågat lilla tjejen om hon ville att Sophia skulle passa henne, då hade hon blivit jätteglad & nickat! Min lilla tuffing till kusin. Så sjukt stolt är jag, hur många som är 13 månader kan high five?! Så himla cute.

På fredag är det även prov i Engelska B, nu gäller det att plugga & visa att jag förtjänar det betyg min lärare vill sätta. Jag hoppas att det ska gå hyffsat lätt med lite övning.

Nu ska jag vara duktig & pappas flicka, räkna matte!

080411 - I said it

Äntligen så är det fredag idag & denna fredagen har jag varit ledig, lyx!

Igår lyckades jag tjata med Sandra att följa med till studentfesten som var på Centrum. Jag kan dock meddela är det är roligare när alla möjliga åldrar är där, inte bara en massa 89:or. Fast det kändes så sjukt härligt när de spelade student-låtar & alla sjöng med. Nu längtar jag tills 13:e juni!

Vaknade imorse när Sebbe gick upp, han försökte få med mig in i duschen men jag kände att sängen lockade mer :) . Jag sa hejdå till lovie & sen sov jag vidare till 10. Resten av dagen har jag bara slappat & sovit lite. Jag får ladda inför ikväll, vad kvällen nu bjuder på.

Imorgon ska jag följa med mamma till stan en snabbis & sen ska jag & S titta på bilar. Han ville att jag skulle följa med & hjälpa honom lite, såklart jag gör det. Jag vill att allt vi planerar ska ske nu!

Just nu sitter jag & pratar med Sandra i telefon. Den lyckosten är nere i Göteborg & letar studentklänningar. Snart får det väl bli min tur, jag skulle helst vilja åka ner nästa vecka. En viss klänning jag spanat in kommer nämligen in då & jag lär inte ha turen att de tar in den till lilla Jönköping.

Läskigt...


080409 - You used to be my romeo

Jag måste börja med att gratulera min bror som fyller 21 idag, grattis grattis! Jag kan dock inte gratta honom på riktigt, han är ju nere i Götet. Vi får ta det sen när han kommer hem, när det nu bli :) Jag saknar min bror!

Dagen idag var helt okej, dock ett minus för att det regnade! But hey, hellre det än snö som andra delar av landet har fått. Nu vill jag ha alla mina blommor & utslagna träd :) . Idag har jag en sån sjuk längtan efter Italien & allt som det underbara erbjuder.

Imorgon är det lektioner på Vux, mellan 13-16.30. Det känns faktiskt helt okej ändå. Jag måste bara hitta en bok jag ska läsa, den måste handla om någon som har en obotlig sjukdom. Imorgon är det jag som tar en tripp till biblioteket.

Just nu är det hockey, mest angagerade är mamma & Sebbe. Pappa packar inför resan imorgon & jag har smugit ner hit. Jag ska faktiskt vara lite social & snäll nu & titta lite med de. Sen så är det ju faktisk lite spännande med, men bara lite. Linköping leder ju faktiskt med 1-0 nu, buhu!

Jag får panik inför högskolevalet!

080408 - This is my fate

Ikväll har jag kommit fram till att min kondition är sämst någonsin, den finns ju inte ens! Jag måste verkligen ändra på det här, tur att Sebbe vill springa med mig varje helg. Min räddning, haha. Sen ska jag ju faktiskt köpa träningskort på Friskis. När det nu blir...

Imorgon är det föreläsningar hela dagen, jag börjar dock inte förrens 10.30. Hur skönt som helst verkligen! Jag gillar min profilkurs, jag har en bra känsla. Jag måste erkänna att jag är lite rädd inför vårt studiebesök nästa vecka, vi ska till ett hospice i Lidköping. Ett hospice är dit man kan få komma när man vet att man inte har så lång tid kvar att leva. Jag är livrädd för att jag ska se någon som ligger där på ett rum, på dödsbädden. Jag har aldrig upplevt något sådant, det är skrämmande.

Jag vill inte bli gammal! Jag vill inte sitta på ett äldreboende & inte kunna ta hand om mig själv, sköta hygien osv. Jag vill inte bli så hjälplös, så beroende av att någon finns där & hjälper mig. Tänk när min man inte finns längre & jag är där helt ensam... Jag är livrädd.

Nu ska jag lägga mig & läsa min bok. Jag ska försöka att somna supertidigt, det är min nya grej! Jag måste vara pigg & orka allt som ligger framför mig. Hoppas att solen skiner, då blir ju allt genast lite lättare :)

Jag måste.

080407 - I'm yours

Just nu sitter jag & njuter av den underbara Jason Mraz - I'm yours. Jag gillar verkligen den låten. Den är sådär härligt vårig & hela låten är så himla harmonisk på något sätt, haha. Bra text med :)

Idag började som sagt profilkurserna. Hittills verkar det helt okej men än har det ju inte gått så lång tid. Det känns skönt att vi inte kommer att ha några mer prov heller, det ni! Lyx, lyx, lyx!

Jag är verkligen som en zombie idag, helt död! Jag skrev att det var HT -08, vad tänker jag med? Sen råkade jag plinga alldeles för tidigt när jag satt på bussen med, åter igen, vad tänker jag med? Nåja, jag fick ju mig en skön promenad i solen ändå. En promenad genom hela Trånghalla, 15 min. Det visar ju på hur litet det är här :)

Nu ska jag skölja ur min inpackning & sen bänka mig framför tv:n. Det är ju för sjutton hockey idag. Hv ska vinna, så är det bara. Finns inga andra alternativ :)

Jag vill hitta det perfekta för oss nu!


image64

080406 - Soya

Gårdagen blev faktiskt bättre än vad jag hade trott! Jag & Sandra började med att åka in till stan & satte oss & fikade. Jag köpte världens största chokladboll, gud vad mätt jag blev! Satt i alla fall där & pratade ett tag, sen gick vi vidare till Centrum där vi mötte upp Sampa & hans kompisar. Där blev vi kvar sen hela kvällen & gissa hur glad jag blev när jag såg min älskling i trappan! Bästa på hela kvällen, jag hade ingen aning om att han skulle komma dit just då.
Kvällen avslutades på ett litet annorlunda sätt, på ett hotell, mysigt dock. Jag somnade i älsklingens famn :)

Idag har jag varit barnvakt åt busungen F. Hon är världens sötaste tjej & jag är så glad att hon trivs ihop med mig. :) . Sebbe kom & hälsade på en stund med, busade lite med F & så. Jag var så trött, så när F sov passade jag på att lägga mig på soffan & vila lite, haha. Gamla tanten.

Nu har jag precis kommit hem från Soya. Mor, far & jag åt där, mums! Min mage är inte att leka med nu heller, det ser ut som att jag ska föda snart, haha. Ingen mer mat för mig idag.

Imorgon börjar profilkursen, kul men samtidigt lite nervöst.

Nu ska jag vila lite innan Sebbe kommer hit.

image63

I got lost in the game

04 April

Veckan är slut & nu väntar en skön helg. Jag ska verkligen försöka att njuta av denna, träna & få min kropp att må bra! Sen om solen skiner ska jag försöka njuta av den också, :)

Sista dagen med klassen, fast det känns inte ens. Det känns som att på måndag kommer vi ses allihop igen, precis som vi gjort i snart 3 år. Det som kommer märkas mest är nog att jag inte kommer umgås med Sharlet. Henne kommer jag bara träffade på vår massage-lektion.

Efter skolan sprang jag ner till stan & köpte på mig en till kjol från Gina Tricot. Jag tänker dock använda den som en klänning i sommar, tror att det kommer att bli hur bra som helst!

Nu har jag varit duktig & städat mitt rum & även hjälpt mamma lite. Som ett litet tack för att hon är bäst & för att vi övningskörde innan. Jag får hoppas att ingen såg mig bara, haha! Det gick väl sådär, de som var bakom mig blev nog lite sura :)

Ska sätta mig & göra Organisation & Ledarskaps-uppgiften nu & sen slänga iväg den med ett mail till Elena. Jag måste klara allt nu, jag vet ju att det kommer att löna sig! Jag & pappsen satt nämligen & kikade på olika systemkameror innan på internet & han har varit i olika affärer & kikat lite. Ge mig studenten, sommar, systemkamera nu!

Ha en bra fredag, jag ska mysa med älsklingen :)

I was lying to myself

2 April

Tiden rusar iväg, våren är på ingång & det är bara 10 veckor kvar till studenten! För min del kommer det dock att innebära 5 intensiva veckors profilkurs (Lindrande vård/hemsjukvård) följt av 4 veckor praktik.

Denna veckan ska vi avsluta alla kurserna så schemat är verkligen inte som det brukar. Nästan inga lektioner, lyx! När profilkursen sätter igång blir det dock annat, som det ser ut nu kommer jag att gå ungefär 8.30-15.00 varje dag! Fredagar med, jag som tyckte om våra tidigare fredagar. Nåja, nästa fredag är jag ju faktiskt ledig. :)

Angående helgen finns det nog inte så mycket att nämna, mer än att jag tycker att vissa tjejer borde skärpa sig! Jag blev smittad av min pappa som haft magsjuka så jag var inte alltför pigg & fräsch. Min bror lyckades bli smittad med & slutligen min mamma. Nu är jag pigg igen & något kilo lättare, haha :)

Ska strax hoppa in i duschen & börja göra mig iordning. Idag är det jobb som står på schemat, 16.30-20.00. Den tiden passar mig utmärkt, den extra timman mellan 20 & 21 som jag ibland jobbar är så meningslös! Man sitter bara & tittar på tv, allt är lugnt & alla ligger till sängs.

Just nu skulle jag behöva min massage som älsklingen har lovat mig, jag har sovit helt knäppt inatt tydligen. Har sjukt ont!
Nu ska jag inte klaga, det är ju sol & blommor ute! :)


image62

RSS 2.0