I've been here before

03 December

Vården är ett ämne som det disskuteras om mycket i dagens samhälle. Jag har ingenting emot de som verkligen är insatta i yrket & förstår hur det är att jobba inom vården. Jag tycker dock inte om "vanliga" människor som klagar på vården. Man läser överallt att folk klagar & att vår svenska sjukvård inte är bra. Att läkarna inte vet vad de gör, att de inte förstår att det är levande människor de handskas med som måste ha bästa möjliga vård? Herregud, man hör ju själv hur dumt det låter! Tänk efter, när man vill utbilda sig till läkare, gör man inte oftast det då för att man vill hjälpa andra människor, man är intresserad av yrket & av människor? En läkare som inte kan någonting skulle aldrig klara sina tentor & examen, en läkare som inte kan någonting skulle aldrig få jobba på ett sjukhus.
   Läkarna vet mycket väl hur viktigt det är att de inte missar någonting, eftersom att det kan få svåra följder. Det kan leda till att en patient dör, att sjukhuset blir anmält & att även läkaren blir anmäld. Som läkare måste man även prioritera. En läkare är inte någon slags trollkarl som kan göra så att alla blir friska & krya igen. De kan hjälpa många en bit på vägen, men vad många inte inser är att det också hänger mycket på patientens vilja att bli frisk. Utan den kan jag lova att det inte finns mycket hopp.

Tänk efter en extra gång innan du klagar på vår sjukvård. Visst, man får vänta länge, köerna är hemska. Tänk då på att det troligtvis beror på att det finns de som är i större behov av vård än du är just då. Prioriteringar.. En av de viktigaste sakerna man gör & troligtvis det man mest får skit för.
  Tack alla läkare, sjuksköterskor, undersköterskor & alla andra som jobbar inom vården.

xo xo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0